27.10.2025
08:24
Коментари:
0
Рецепт за баклаву без кора морате забележити, јер свако ко је буде пробао, сигурно ће вам тражити рецепт.
Баклава без кора са орасима се прави невјероватни лако, те успијева и оним неискусним домаћицама које не воле да проводе много времена у кухињи. Са друге стране, њеном укусу не може апсолутно нико да одоли.
Количина намирница за 8 особа:
100 гр мљевених ораха
100 гр сувог грожђа
1 чаша јогурта
1 шољица уља
3 шољице млијека
3 шољице брашна
3 шољице гриза
1 прашак за пециво
Сируп:
400 грама шећера
500 ml воде
сок од једног лимуна
Начин припреме:
У ванглицу ставити орахе, суво грожђе, јогурт, млијеко, брашно, уље, гриз, прашак за пециво и све лагано добро измијешати.
Сипати у подмазан плех. Загријати рерну на 180 Ц степени. Пећи у загријаној рерни, док горња страна не добије златно браон боју око 30 минута. Исијећи на жељени облик.
Сируп: шећер добро размутити у води и додати сок од једног лимуна и пустити да ври 5 минута, преноси Србија Данас.
Најновије
Најчитаније
11
34
11
32
11
31
11
28
11
26
Тренутно на програму