25.09.2025
09:44
Коментари:
0Кухињски судопер је једно од најзахтјевнијих мјеста када је у питању одржавање хигијене. На њеној површини се лако стварају мрље од воде, каменац и наслаге масноће, док се у одводу гомилају остаци хране који могу изазвати непријатне мирисе.
Уз примјену неколико једноставних и провјерених трикова, резултати могу бити видљиви већ након неколико минута. Осим што ће судопер изгледати као нов, правилно чишћење спрјечава ширење бактерија и продужава њен вијек трајања.
Судопер је једно од најкориштенијих мјеста у кухињи, па није изненађење што се на њој брзо накупљају масноћа, каменац и мрље од воде. Како бисте избјегли наслаге, довољно је да сваку вече након прања суђа обришете површину сувом крпом од микрофибера.
Сцена
Дарко Лазић направио грешку која га је умало коштала живота: Ево шта се догодило
Овај једноставан корак спријечава појаву флека од капљица и успорава стварање каменца, чува блиставу и уредну површину судопера.
Поред дневне рутине препоручује се и детаљно чишћење бар једном седмично. Најефикаснији природни начин чишћења је посипање соде бикарбоне по судоперу, а затим је потребно утрљати спужвом.
Након тога, преливено сирће не само да уклања остатке прљавштине, већ и дезинфикује површину. Ова комбинација је природан начин да се елиминишу бактерије, а истовремено обезбјеђује свјежину и сјај без употребе јаких хемикалија, преноси Кликс.
Сцена
2 ч
0Република Српска
2 ч
3Регион
3 ч
0Свијет
3 ч
0Савјети
15 ч
0Савјети
18 ч
0Савјети
18 ч
0Савјети
19 ч
0Најновије
Најчитаније
12
32
12
27
12
24
12
16
12
10
Тренутно на програму