29.10.2025
08:29
Коментари:
0
Неријетко се догађа да умјесто пријатне хрскавости главице постају гњецаве и кваре свако јело. Уколико вам се то деси, немојте очајавати, нити бацати укисељене главице. Постоји неколико једноставних трикова помоћу којих можете да спасите ову зимницу и вратите купусу свјежину и чврстоћу. Румунске домаћице примјењују неколико метода да киселом купусу поврате хрскавост.
Кисели купус најчешће постаје мекан и гњецав због недостатка соли. Да бисте га спасили, извадите га, оперите га и направите нову саламуру.
На литар воде додајте кашику морске соли, у зависности од тога колико буренце имате, повећајте количину воде и соли. Трик је у томе што морска со спречава раст бактерија које утичу на то да купус постане гњецав.
Још један начин да спасите кисели купус који почиње да омекшава јесте да у буренце додате нарезан или изрендан коријен рена. Рен има антибактеријска својства и помаже у чишћењу мутног пресолца. Слично томе, неколико стабљика целера може киселом купусу да врати укус и да уједно ојача главице.

Здравље
До каквих промјена долази у тијелу послије 16 сати поста?
Традиционално, Румунке обавезно претачу пресолац, преливају га из једне посуде у другу, али са висине, како би "ухватио" кисеоник. Овај поступак помаже да се пресолац избистри и поврати пријатан окус, али само под условом да пресолац не треба у потпуности замјенити новим. Затим буренце са киселим купусом ставите на неко хладно мјесто, јер би могао превише да ферметише ако је температура превисока.
Најновије
Најчитаније
10
44
10
42
10
34
10
33
10
31
Тренутно на програму