Izvor:
Informer
27.11.2025
21:38
Komentari:
0
Postoji jednostavan trik koji može u potpunosti da olakša kuvanje jaja. Umjesto pucanja ljuske i guljenja, potrebno je da u vodu dodate komadić limuna.
Kiselina iz limuna čini da ljuska ostane čvrsta tokom kuvanja, pa jaja ne pucaju, a kasnije se mnogo lakše ljušte. Zato je ovaj trik idealan i kada želite savršena jaja za farbanje ili dekoraciju, jer ostaju glatka i neoštećena.

BiH
Usvojen set evropskih zakona
Prednost je i u tome što ne zahtjeva nikakvu dodatnu pripremu dovoljno je samo ubaciti krišku limuna u šerpu. Rezultat su uredno skuvana jaja i manje nerviranja oko skidanja ljuske.
Zbog svoje jednostavnosti i efikasnosti, ovaj trik vredi isprobati svaki put kada kuvate jaja. Ponekad sitnica poput limuna može da napravi veliku razliku u kuhinji.
(informer)

Košarka
53 min
0
Društvo
1 h
0
Hronika
1 h
1
Košarka
1 h
0
Savjeti
4 h
0
Savjeti
10 h
0
Savjeti
13 h
0
Savjeti
1 d
0Najnovije
Najčitanije
22
18
22
14
22
02
21
52
21
38
Trenutno na programu