17.12.2025
08:15
Коментари:
0
Медењаци су неизоставни дио празничне атмосфере - њихов мирис одмах враћа у дјетињство и буди успомене на породичне тренутке.
Иако се традиционално припремају са путером и јајима, овај посни рецепт омогућава свима да уживају у њиховом неодољивом укусу, без обзира на пост. Припремите их брзо, једноставно и са минимално састојака - и празнична магија може да почне!
Састојци за посне медењаке:
500 г брашна
10 кашика уља
10 кашика воде
10 кашика шећера
1 кашика меда
1 кашика цимета
1 кесица прашка за пециво
5 кашика шећера у праху
1 лимун
Припрема посних медењака:
У већој посуди прво помјешајте све суве састојке изузев шећера у праху, па додајте уље и воду и замјесите тијесто.
На радну површину поспите мало брашна, па развуците тијесто на један центиметар дебљине. Чашом или калупом вадите тијесто.
Плех у ком ћете пећи обложите папиром за печење, па ставите медењаке и пеците 10 минута на 200 степени.
Када су готови, оставите их да се прохладе.
За то вријеме направите глазуру. Исциједите сок од једног лимуна, па му додајте пет кашика шећера у праху и све добро умутите. Прелив би требало да буде нешто гушћи од смјесе за палачинке. Кашичицом нанесите прелив преко медењака и оставите да се глазура стегне. Посни медењаци су спремни за конзумацију.
Пријатно!
(Она.рс)

Друштво
12 ч
0
Здравље
12 ч
0
Савјети
12 ч
0
Република Српска
17 ч
0
Савјети
12 ч
0
Савјети
13 ч
0
Савјети
14 ч
0
Савјети
16 ч
0Најновије
Најчитаније
09
32
09
30
09
30
09
13
09
05
Тренутно на програму