Ovi ljudi ne bi trebalo da jedu kiseli kupus

Izvor:

Agencije

22.11.2025

16:19

Komentari:

0
Kupus
Foto: Unsplash

Kiseli kupus bez sumnje je mnogo koristan, ali ako bolujete od povišenog krvnog pritiska i viška vode u organizmu, možete da imate većih problema ako jedete kiseli kupus.

Kiseli kupus jača imunitet i ima brojna druga korisna svojstva. Naročito je koristan tokom sezone prehlada i respiratornih infekcija. Svi stručnjaci preporučuju da se jede jer je krcat vitaminom C i pomaže da ojačate imunitet.

Za kiseljenje kupusa koristi se velika količina soli, a to nije zdravo, pogotovo što se poslije jela pije velika količina vode.

Судар-Трново

Snijeg stvara probleme: Sudar dva vozila, policija na terenu

Kada se u organizam unosi velika količina soli osoba može da oboli od povećanja krvnog pritiska. So u organizmu postaje opterećenje za bubrege, taloži se u zglobovima i krvnim sudovima. Zbog soli, višak tečnosti se zadržava i teško izbacuje, a so remeti odnos kalijuma i natrijuma, pa utiče na grčenje mišića pogotovo oko vrata i kičme.

Ako se već konzumira kiseli kupus, trebalo bi potpuno izbaciti so iz drugih namirnica i obroka.

Nemir u rukama i nogama često se javlja kao posljedica neravnoteže kalijuma i natrijuma, koje donosi previše soli. Sve više istraživanja ukazuju i na povezanost upotrebe soli u ishrani i pojavi nekih vrsta raka. So se sa kiselog kupusa ne uklanja potpuno čak ni pranjem listova prije upotrebe.

Полиција Србија

Dijete (4) zadobilo povrede glave prilikom sudara: Vozači se nakon udesa potukli

Dakle, sa kiselim kupusom, koji je bez sumnje koristan, ipak treba biti oprezan, prenosi "Espreso".

Podijeli:

Large banner