Извор:
Кликс
02.11.2025
15:31
Коментари:
0
Постоји ли мирис који боље описује јесен од комбинације јабука и цимета? Печене јабуке с циметом један су од оних једноставних слаткиша који се припремају у трен ока, а савршен су избор управо за јесење дане.
Припрема је брза и једноставна, треба вам тек неколико састојака које готово увијек имамо код куће: свјеже јабуке, мало меда или шећера, мљевени цимет и шака насјецканих ораха.
Најбоље их је послужити топле, уз куглицу сладоледа од ванилије или са шлагом.
Састојци:
4 средње јабуке
4 мале кашике меда или смеђег шећера
2 мале кашике цимета
4 кашике насјецканих ораха

Савјети
Топ рецепти за јела од печене паприке
1 кашика маслаца
неколико капи лимуновог сока
Припрема:
Загријте рерну на 180 °Ц. Оперите јабуке и уклоните средину без пробијања дна. У малој посудици помијешајте мед (или шећер), цимет и орахе.
Напуните сваку јабуку том смјесом. На врх можете ставити комадиће маслаца да се лијепо карамелизира. Посложите јабуке у ватросталну посуду, додајте неколико кашика воде на дно и покапајте мало лимуновог сока по јабукама.
Пеците 20 до 25 минута, док јабуке не омекшају и не замиришу. Послужите топло, можете им додати шлаг или куглу сладоледа од ванилије.

Хроника
13 ч
0
Друштво
13 ч
0
Свијет
13 ч
0
Хроника
13 ч
0Најновије
Најчитаније
Тренутно на програму