Како на најбољи начин припремити кисели купус код куће

Извор:

Кликс

31.10.2025

10:40

Коментари:

0
Кисели купус
Фото: YouTube/Screenshot

Кисели купус је идеална зимска салата, иако се може пронаћи у продавницама, домаћи се сматра много укуснијим.

Сходно томе да многи немају могућност да праве велике количине одједном, купус се може киселити и у стану, у мањим количинама.

Све што вам је потребно су чисте тегле, а за три до четири дана имаћете укусан домаћи кисели купус. Изрендани купус потребно је ставити у већу посуду и по њему посути со. Купус притискајте и мијешајте рукама, како би со дошла до свих страна.

-спц-вјера-црква-кандило-кадионица-05092025

Ово су обичаји и вјеровања на Митровске задушнице

Купус стављајте у теглу постепено, па га између сваког сипања притисните рукама и утисните ка дну. На врх ставите чист, опрани камен који ће купус спрјечавати да исплива када се у тегли појави течност.

Битно је да све вријеме ферментације он буде потопљен. Теглу прекријте чистом крпом и ставите гумицу како крпа не би спала, пише Кликс.

На овај начин омогућавате проток зрака и спрјечавате упадање прашине и инсеката.

Подијели:

Large banner