Извор:
Кликс
31.10.2025
10:40
Коментари:
0
Кисели купус је идеална зимска салата, иако се може пронаћи у продавницама, домаћи се сматра много укуснијим.
Сходно томе да многи немају могућност да праве велике количине одједном, купус се може киселити и у стану, у мањим количинама.
Све што вам је потребно су чисте тегле, а за три до четири дана имаћете укусан домаћи кисели купус. Изрендани купус потребно је ставити у већу посуду и по њему посути со. Купус притискајте и мијешајте рукама, како би со дошла до свих страна.

Друштво
Ово су обичаји и вјеровања на Митровске задушнице
Купус стављајте у теглу постепено, па га између сваког сипања притисните рукама и утисните ка дну. На врх ставите чист, опрани камен који ће купус спрјечавати да исплива када се у тегли појави течност.
Битно је да све вријеме ферментације он буде потопљен. Теглу прекријте чистом крпом и ставите гумицу како крпа не би спала, пише Кликс.
На овај начин омогућавате проток зрака и спрјечавате упадање прашине и инсеката.

Сцена
2 седм
0
Друштво
2 седм
0
Сцена
2 седм
0
Свијет
2 седм
0
Савјети
3 седм
0
Савјети
3 седм
0
Савјети
3 седм
0
Савјети
3 седм
0Најновије
Најчитаније
Тренутно на програму
0:00
Центар дана (Р)
инфотејмент
1:00
ПарлаТВмент (Р)
инфотејмент
2:00
Одметница (Р, 12+)
серијски програм
3:30
Најбоље из АТВ јутра (Р)
инфотејнмент
4:00
Од јутра до сутра (Р, 12+)
серијски програм
5:00
Загонетни случајеви доктора Блејка , (12+, Р)
серијски програм