19.11.2025
14:44
Коментари:
0
Аранђеловдан, једна од најпоштованијих крсних слава у нашем народу, увијек инспирише да трпеза буде достојна великог празника.
Међу јелима која уносе посебну свечаност налази се и посна салата коју многи с правом зову краљицом славске трпезе.
Посна салата коју вам предлажемо за Аранђеловдан је веома декоративна, а одликује је лаган, али веома богат укус. Савршена је за славе и друге свечаности, може бити освјежавајуће предјело или прилог уз посне сарме или рибу.

Друштво
Ближи се Аранђеловдан: Ову грешку прави већина вјерника, свештеник открио како се слави ова слава
Састојци:
400 г макарона
1 празилук од око 300 г
300 г шампињона
2 конзерве туне (300-320 г)
4 до 5 киселих краставчића
350 г посног мајонеза
2 до 3 киселе црвене паприке
2 до 3 киселе шаргарепе
Пропржите празилук и шампињоне на мало уља и додајте зачине. Исјецкајте паприке, краставчиће и шаргарепу. У велику чинију сипајте прохлађене макароне, па додајте туњевину, краставчиће и мајонез, и све лијепо сједините, преноси Блиц жена.

Савјети
Како правилно угасити славску свијећу?
Ставите калуп на велики тањир и сипајте половину смјесе, па поравнајте. Премажите мајонезом, поспите шаргарепом, а затим додајте шампињоне и празилук. Поспите сјецканом паприком, па сипајте другу половину смјесе. Поравнајте и поново премажите мајонезом. Посну салату декоришите по жељи.

Савјети
1 д
0
Друштво
1 д
0
Савјети
2 д
0
Друштво
2 д
0
Друштво
4 ч
0
Друштво
5 ч
0
Друштво
5 ч
0
Друштво
7 ч
0Најновије
Најчитаније
16
27
16
21
16
15
16
15
16
15
Тренутно на програму