19.10.2025
09:21
Коментари:
0
Сочна, ароматична и једноставна за припрему, ова мусака од патлиџана идеална је када желите здрав и укусан оброк без меса.
Спој патлиџана, парадајза и сира ствара савршен баланс укуса, а припрема не захтијева много времена. Ово јело можете послужити као лагани ручак или вечеру, а једнако добро прија и наредног дана када се сви укуси лијепо прожму, савјетује на свом Инстаграм профилу Борис Митровић.
Потребни састојци (за двије порције):
2 патлиџана средње величине
500 мл парадајз сока
4-5 ченова бијелог лука (босиљак, першун)
250 г фета сира
100 г гауде

Савјети
Рецепт за пуњена јаја која освајају славску трпезу
Припрема:
Патлиџан исјеците на кришке и поређајте их на плех (отприлике десет комада, што је скоро цијела два патлиџана). Премажите их маслиновим уљем, поспите сољу и бибером, па пеците око 25 минута на 200° Ц, док не омекшају.
Док се патлиџани пеку, припремите сос. На мало маслиновог уља пропржите ситно сјецкан бијели лук, а чим замирише, додајте парадајз сок и зачине. Крчкајте 5-10 минута, док сос не постане густ, али не прегуст.
У ватросталну посуду ређајте редом: сос, патлиџани, сос, сиреви, и тако у три слоја, док не потрошите све састојке. Пеците око 45 минута на 180° Ц, док не порумени и не замирише цијела кућа. Прије служења поспите свјежим першуном.
Пријатно!

Савјети
3 седм
0
Занимљивости
4 седм
0
Савјети
4 седм
0
Савјети
4 седм
0
Савјети
3 седм
0
Савјети
3 седм
0
Савјети
3 седм
0
Савјети
3 седм
0Најновије
Најчитаније
Тренутно на програму