Извор:
Информер
09.12.2025
05:30
Коментари:
0
Посне љешник бајадере су хрскаве, чоколадне посластице савршене за пост или за љубитеље колача без млијечних производа.
Комбинација мљевених љешника, кекса и посног маргарина даје им посебну текстуру која се топи у устима.
Ове бајадере су једноставне, брзе и идеалне за све прилике када желите домаћу посну посластицу.
Састојци:
400 г посног маргарина
10 кашика воде
400 г шећера у праху

Кошарка
Дубаи славио у Лакташима
300 г мљевених печених љешника
500 г мљевеног посног кекса
200 г посне чоколаде
Припрема:
У шерпи загрејте маргарин, воду и шећер док се не растопе. Додајте кекс и мљевене љешнике и сједините у глатку смјесу.
Подијелите смјесу на два дијела и ставите у фрижидер на најмање сат времена.
У један дио умијешајте 100 г отопљене чоколаде.
У плех ставите тамну смјесу са чоколадом, па преко ње распоредите свијетлију смјесу без чоколаде.
Прелијте преосталу отопљену чоколаду преко врха и вратите у фрижидер на 2 сата да се стегне.
Исеците на штанглице и послужите.
(информер)
Најновије
Најчитаније
06
00
05
30
22
54
22
47
22
44
Тренутно на програму