Додајте овај састојак у домаћи хљеб и остаће свјеж данима

Извор:

Крстарица

04.11.2025

21:51

Коментари:

0
Хљеб
Фото: pexels

За најбољи хљеб цака је у једном неочекиваном састојку, а то знају само професионалци.

Нико не воли хљеб и пецива „од јуче“, ни старе од неколико сати. Када их купујемо у пекари, обично питамо продавце да ли је свјеже, размишљајући да ли је скоро изашло из рерне.

илу-мачка-15102025

Необичан развод: Муж плаћа алиментацију за мачке

У продавницама се свјежина провјерава „додиром“ или притискањем пецива, па ћете у свакој продавници видјети такозване „професионалне пипаче“, најчешће старије људе који овом техником прије куповине провјеравају на десетине векни.

Ако се након притискања тијесто брзо врати у првобитно стање – свјеже је. Ако остане „спљоштен“, боље га заобиђите.

Ако правите хљеб код куће, вјероватно сте примијетили да он обично брже стари и постаје мрвљив од оног из пекаре, сли у чему је тајна?

Дом Пензионера-Тузла-пожар

У Дому пензионера у Тузли избио пожар: Настала паника међу штићеницима и особљем

– Вијек трајања пекарских производа, хљеба, мафина и колача можете продужити додавањем кашике меда у тијесто. Захваљујући овом тајном састојку, мафини, лепиње и хљеб остају дуго свјежи и не мрве се – објашњава професионални кувар из "Haggis Pub & Kitchen".

Подијели:

Таг:
Large banner