Киселом купусу додајте овај зачин: Биће савршен и неће се кварити до прољећа

Извор:

Крстарица

14.10.2025

08:05

Коментари:

0
Кисели купус
Фото: YouTube/Screenshot

Кисели купус је краљ зимнице – али Нијемци имају трик који га чини савршеним. Њихова метода не само да гарантује богат укус, већ и дуготрајност без кварења све до прољећа.

Тајна? Један зачин који мијења све.

ILU-ŽENA-PARE-HOROSKOP-180925

Новац стиже из неочекиваног правца: Три знака улазе у период обиља од 15. октобра

Шта Нијемци раде другачије?

У традиционалним њемачким домаћинствима, кисели купус се не прави само са сољу и водом. Додаје се један тајни зачин који:

-појачава ферментацију

-штити од кварења

-даје пун, слојевит укус

Тајни зачин: Ким

Да – ким је зачин који Нијемци готово увијек додају у кисели купус. Зашто?

Доручак, житарице

Ово је најгора опција доручка која разара вашу јетру

-Делује антибактеријски – спречава кварење

-Помаже варењу – купус постаје лакши за стомак

-Даје арому – благо орашасту, земљану, савршено балансирану

Како се користи?

-На 10 кг купуса додаје се око 2–3 кашике мљевеног или цијелог кима

-Додаје се директно у слојеве купуса док се пуни буре

-По жељи се комбинује са ловором, бибером у зрну или јабуком за додатну арому.

Болница доктор

СЗО упозорава на озбиљну пријетњу

Колико дуго траје?

Захваљујући овом зачину, кисели купус:

-не квари се до прољећа

-остаје хрскав и укусан

-не развија непријатне мирисе чак ни након 4–5 мјесеци.

Durmitor Дурмитор

Са Дурмитора спасено још двоје Израелаца

Бонус савјет

Нијемци често додају и мало сирћета у воду за наливање – не због киселости, већ да додатно стабилизују микрофлору. Али ким остаје кључни састојак који прави разлику.

Ако желите да ваш кисели купус буде савршен, укусан и дуготрајан, учите од Нијемаца: Додајте 1 тајни зачин – ким.

Ваша зимница ће трајати до прољећа, а укус ће бити као из најбољих домаћинстава Баварске.

Подијели:

Large banner