Извор:
Крстарица
18.11.2025
16:19
Коментари:
0
Кисели купус се најчешће једе у јесен и зиму, а проблем настаје ако га има превише. Тада је проблем конзервисање, а рјешење је замрзавање киселог купуса.
На овај начин се чува укус, а замрзавање киселог купуса нема већих мана, осим промјене конзистенције.

Свијет
Нестале у јуну прошле године: Полиција пронашла тијела мајке и кћерке
Кисели купус за замрзавање треба да буде у посебним паковањима, нпр. чиније по порцији, јер када се одмрзне, мора се одмах јести. Приликом замрзавања киселог купуса, купус мора да се чува без слане воде.
Слана вода мора да се сачува јер послије одмрзавања мора поново да се дода купусу да би се вратио укус и витамини. Та слана вода, позната као расол, може се чувати у пластичној боци у фрижидеру до неколико мјесеци.
Такође, важно је знати да се замрзавање киселог купуса обавља у двије фазе.

Хроника
Тијело мушкарца пронађено поред ресторана: На терену полиција и ватрогасци
Прво се стави на даску за сјечење и стави у фрижидер на неколико сати, а затим се кисели купус стави у посуду и замрзне.
Потребна температура за замрзавање киселог купуса да би сачувао својства је -18 степени Целзијуса.

Савјети
5 ч
0
Савјети
20 ч
0
Савјети
23 ч
0
Савјети
1 д
0Најновије
Најчитаније
17
56
17
53
17
51
17
49
17
44
Тренутно на програму