Извор:
Крстарица
25.12.2025
12:57
Коментари:
0
За припрему савршено пржене рибе која је хрскава споља, а сочна изнутра, важно је користити праву технику како би се избјегло прекомјерно упијање уља и масноћа. Ево трика како да вам пржење рибе постане једноставно и укусно.
Панирање рибљег филеа брашном често резултира тиме да риба упије много уља током пржења, што може учинити јело тешким и масним. То је разлог зашто се професионални кувари све чешће одлучују за алтернативне састојке како би постигли бољу текстуру и лакши оброк.

Бања Лука
Са бањалучке Скупштине повучена тачка о бесплатним плацевима
Кукурузни скроб је одлична замјена за брашно јер ствара танак, али изузетно хрскав слој на површини рибе. Његове предности укључују:
-Смањену апсорпцију уља током пржења.
-Хрскавију кору која се не распада.
-Лакшу текстуру која не преплављује природан укус рибе.
Припрема филета: Рибу осушите папирним убрусом како бисте уклонили вишак влаге, што ће помоћи да се скроб боље залијепи.

Здравље
Да ли је боље узимати витамине прије или послије оброка?
Облагање: Сваки комад рибе уваљајте у кукурузни скроб тако да буде равномјерно прекривен.
Пржење: Загријте уље на средњој температури и пажљиво спустите рибу у посуду. Пржите док не постигне златно-смеђу боју и хрскаву текстуру.
Циједећи вишак уља: Готову рибу извадите и положите на папирни убрус како би упио вишак масноће.
Користите неутрална уља попут сунцокретовог или уља од кикирикија која подносе високе температуре.
Додајте зачине у кукурузни скроб, попут соли, бибера, паприке или бијелог лука у праху, за додатну арому.

Стил
Хаљина Меланије Трамп има занимљив детаљ: Повезују га с Југославијом
Рибу послужите уз свјежу салату и кришке лимуна за освјежавајући завршни додир.
Ова метода не само да гарантује савршен резултат већ чини ваше јело здравијим и пријатнијим за конзумацију.

Република Српска
2 ч
0
Србија
2 ч
0
Хроника
2 ч
0
Сцена
2 ч
0
Савјети
2 ч
0
Савјети
5 ч
0
Савјети
18 ч
0
Савјети
19 ч
0Најновије
Најчитаније
14
28
14
18
14
17
14
08
14
04
Тренутно на програму