Large banner

Трик за најукуснију пржену рибу: Умјесто у брашно, уваљајте је у ову намирницу

Извор:

Крстарица

25.12.2025

12:57

Коментари:

0
Риба посна трпеза
Фото: Valeria Boltneva/Pexels

За припрему савршено пржене рибе која је хрскава споља, а сочна изнутра, важно је користити праву технику како би се избјегло прекомјерно упијање уља и масноћа. Ево трика како да вам пржење рибе постане једноставно и укусно.

Зашто избјегавати брашно?

Панирање рибљег филеа брашном често резултира тиме да риба упије много уља током пржења, што може учинити јело тешким и масним. То је разлог зашто се професионални кувари све чешће одлучују за алтернативне састојке како би постигли бољу текстуру и лакши оброк.

Скупштина Града Бањалука

Са бањалучке Скупштине повучена тачка о бесплатним плацевима

Рјешење: Кукурузни скроб

Кукурузни скроб је одлична замјена за брашно јер ствара танак, али изузетно хрскав слој на површини рибе. Његове предности укључују:

-Смањену апсорпцију уља током пржења.

-Хрскавију кору која се не распада.

-Лакшу текстуру која не преплављује природан укус рибе.

Како припремити рибу са кукурузним скробом?

Припрема филета: Рибу осушите папирним убрусом како бисте уклонили вишак влаге, што ће помоћи да се скроб боље залијепи.

Витамин Д

Да ли је боље узимати витамине прије или послије оброка?

Облагање: Сваки комад рибе уваљајте у кукурузни скроб тако да буде равномјерно прекривен.

Пржење: Загријте уље на средњој температури и пажљиво спустите рибу у посуду. Пржите док не постигне златно-смеђу боју и хрскаву текстуру.

Циједећи вишак уља: Готову рибу извадите и положите на папирни убрус како би упио вишак масноће.

Додатни савјети за бољи укус:

Користите неутрална уља попут сунцокретовог или уља од кикирикија која подносе високе температуре.

Додајте зачине у кукурузни скроб, попут соли, бибера, паприке или бијелог лука у праху, за додатну арому.

Меланија Трамп

Хаљина Меланије Трамп има занимљив детаљ: Повезују га с Југославијом

Рибу послужите уз свјежу салату и кришке лимуна за освјежавајући завршни додир.

Ова метода не само да гарантује савршен резултат већ чини ваше јело здравијим и пријатнијим за конзумацију.

Подијели:

Тагови:
Large banner