Извор:
Агенције
22.11.2025
16:19
Коментари:
0
Кисели купус без сумње је много користан, али ако болујете од повишеног крвног притиска и вишка воде у организму, можете да имате већих проблема ако једете кисели купус.
Кисели купус јача имунитет и има бројна друга корисна својства. Нарочито је користан током сезоне прехлада и респираторних инфекција. Сви стручњаци препоручују да се једе јер је крцат витамином Ц и помаже да ојачате имунитет.
За кисељење купуса користи се велика количина соли, а то није здраво, поготово што се послије јела пије велика количина воде.

Хроника
Снијег ствара проблеме: Судар два возила, полиција на терену
Када се у организам уноси велика количина соли особа може да оболи од повећања крвног притиска. Со у организму постаје оптерећење за бубреге, таложи се у зглобовима и крвним судовима. Због соли, вишак течности се задржава и тешко избацује, а со ремети однос калијума и натријума, па утиче на грчење мишића поготово око врата и кичме.
Ако се већ конзумира кисели купус, требало би потпуно избацити со из других намирница и оброка.
Немир у рукама и ногама често се јавља као посљедица неравнотеже калијума и натријума, које доноси превише соли. Све више истраживања указују и на повезаност употребе соли у исхрани и појави неких врста рака. Со се са киселог купуса не уклања потпуно чак ни прањем листова прије употребе.

Хроника
Дијете (4) задобило повреде главе приликом судара: Возачи се након удеса потукли
Дакле, са киселим купусом, који је без сумње користан, ипак треба бити опрезан, преноси "Еспресо".

Свијет
1 ч
0
Свијет
1 ч
0
Занимљивости
1 ч
0
Љубав и секс
1 ч
0Најновије
Најчитаније
Тренутно на програму