Ови људи не би требало да једу кисели купус

Извор:

Агенције

22.11.2025

16:19

Коментари:

0
Kupus
Фото: Unsplash

Кисели купус без сумње је много користан, али ако болујете од повишеног крвног притиска и вишка воде у организму, можете да имате већих проблема ако једете кисели купус.

Кисели купус јача имунитет и има бројна друга корисна својства. Нарочито је користан током сезоне прехлада и респираторних инфекција. Сви стручњаци препоручују да се једе јер је крцат витамином Ц и помаже да ојачате имунитет.

За кисељење купуса користи се велика количина соли, а то није здраво, поготово што се послије јела пије велика количина воде.

Судар-Трново

Снијег ствара проблеме: Судар два возила, полиција на терену

Када се у организам уноси велика количина соли особа може да оболи од повећања крвног притиска. Со у организму постаје оптерећење за бубреге, таложи се у зглобовима и крвним судовима. Због соли, вишак течности се задржава и тешко избацује, а со ремети однос калијума и натријума, па утиче на грчење мишића поготово око врата и кичме.

Ако се већ конзумира кисели купус, требало би потпуно избацити со из других намирница и оброка.

Немир у рукама и ногама често се јавља као посљедица неравнотеже калијума и натријума, које доноси превише соли. Све више истраживања указују и на повезаност употребе соли у исхрани и појави неких врста рака. Со се са киселог купуса не уклања потпуно чак ни прањем листова прије употребе.

Полиција Србија

Дијете (4) задобило повреде главе приликом судара: Возачи се након удеса потукли

Дакле, са киселим купусом, који је без сумње користан, ипак треба бити опрезан, преноси "Еспресо".

Подијели:

Large banner